ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

22.11

Pieczywo z masłem (1,7)

Szynka, ogórek zielony(6)

Herbata z cytryną i miodem(1,7)

Owoc: Kiwi

Zupa grochowa(9)

Ryż na mleku z sosem malinowym(7)

Woda

Rogal z masłem(1,7)

Kakao/herbata z cytryną i miodem(7)

Wtorek

23.11

Pieczywo z masłem(1,7)

Pasta boczkowa (3)

Herbata z cytryną i miodem(1,7)

Owoc: banan

Bogracz z bułką

kompot

Budyń czekoladowy(7)

Biszkopcik(1,3)

Środa

24.11

Pieczywo z masłem(1,7)

Płatki jęczmienne z mlekiem/herbata z cytryną i miodem(1,7)

Owoc: jabłko

Zupa rosół z makaronem(1,9)

Kotlet, ziemniaki, marchew tarta(1,3,7)

Kompot

 

Kisiel malinowy z paluchem kukurydzianym

Czwartek

25.11

Pieczywo z masłem(1,7)

Jajko, rzodkiewka, papryka (3)

Kawa z mlekiem/herbata z cytryną i miodem(1,7)

Owoc: winogrona

Zupa pomidorowa z ryżem(1,7,9)

Łazanki (1)

Kompot

Biszkopt(1,3)

Herbata owocowa

Piątek

26.11

Pieczywo z masłem(1,7)

Ser żółty(7)

Kakao/herbata z cytryną i miodem(7)

Owoc: mandarynka

Zupa krupnik(1,9)

Ryba pulpet gotowany, sos koperkowy, kasza bulgur, surówka z kapustą pekińską(1,3,4,7)

Kompot

Mus owocowy(1,3)

 

Każda zupa zawiera zestaw warzyw (marchewka, pietruszka, seler, por) oraz mięso.

 

Pogrubioną czcionką jest oznaczona dieta bezmleczna oraz alergeny.

 

Kucharka                                                      Intendentka                                      Dyrektor