ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

26.07

Pieczywo z masłem (1,7) szynka, pomidor, ogórek, szczypiorek(6)

Kawa z mlekiem/mlekiem bez laktozy/herbata(1,7)

Owoc: jabłko

Zupa jarzynowa(1,7,9)

Kasza manna z cynamonem(1,7)

Woda

Rogalik z masłem(1,7)

Herbata owocowa

Wtorek

27.07

Pieczywo z masłem (1,7)

Ser żółty(6)

Mleko/mleko bez laktozy/herbata(7)

Owoc: malina

Zupa rosół z makaronem(1,3,9)

Ryba, ziemniaki, kapusta biała zasmażana(1,3,4)

Kompot

Jogurt truskawkowy z otrębami(1,7)

Środa

28.07

Pieczywo z masłem (1,7)

Płatki owsiane na mleku/mleku bez laktozy/herbata(1,7)

Owoc: brzoskwinia

Zupa koperkowa(1,7,9)

Makaron ze szpinakiem(1,7)

Kompot

Pieczywo chrupkie z bananem(1,7)

 

Czwartek

29.07

Pieczywo z masłem (1,7)

Szynka, sałata, papryka, rzodkiewka(6)

Kawa z mlekiem/mlekiem bez laktozy/herbata(1,7)

Owoc: borówka

Zupa rosół z lanym ciastem(1,3,9)

Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria(1,3,7)

Kompot

Koktajl mango, banan, ananas

Talarek zbożowo- ryzowy(1)

 

Piątek

30.07

Pieczywo z masłem (1,7)

Jajko, szczypiorek(3)

Kawa z mlekiem/mlekiem bez laktozy/herbata(1,7)

Owoc: kiwi

Zupa porowa(1,7,9)

Pierogi(1,3)

Kompot

Mus owocowy

Każda zupa zawiera zestaw warzyw (marchewka, pietruszka, seler, por) oraz mięso.

 

Pogrubioną czcionką jest oznaczona dieta bezmleczna oraz alergeny.

 

Kucharka                                                      Intendentka                                      Dyrektor